A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Харківській політехніці відкрили Українсько-турецький центр науково-технічних досліджень, де вивчатимуть машинобудування, електроніку, космос та авіацію

Опубліковано 02 лютого 2018 року о 14:39

З 1 лютого на базі Харківської політехніки розпочав роботу Українсько-турецький координаційний центр науково-технічних досліджень. Договір про співпрацю між вишами країн-засновниць підписали ректор Харківського політеху Євген Сокол та ректор Стамбульського технічного університету Мехмет Караджа.

Співпраця передбачає комерціалізацію розробок дослідників, а також вивчення новацій у галузі електороніки, машинобудування, космосу та авіації. Координувати роботу вчених буде новостворений Українсько-турецький центр.

“Відкриття центру - лише початок співпраці у науковій і технологічній сферах. Капітал, який наразі інвестується у наукові розробки, не має національності. Ми розуміємо, що в Україні є дуже хороший науковий потенціал. Зараз настав час зробити комерціалізацію цих наукових проектів” - зазначив Мехмет Караджа.

Зокрема, вчені університетів спільно розроблятимуть наукові проекти, пов'язані з технологіями двигунів Power-Pack і матеріалознавством. Крім того, турецькі партнери зобов'язалися організувати сертифіковані програми за напрямом дизельних енергоблоків. У розробці та реалізації цієї програми візьмуть участь викладачі ХПІ.