A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Харківській політехніці створять інноваційний кампус, де поєднають ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг

Опубліковано 11 квітня 2018 року о 18:18

У ХПІ планують створити інноваційний кампус, де студентів безкоштовно навчатимуть інформаційним технологіям. Там, зокрема, збираються зробити простір для розвитку стартапів: працюватиме Школа малого і середнього підприємництва, надаватимуться консультації фахівців бізнесової сфери. Окремо передбачається сучасний коворкінг, який дасть можливість креативним молодим фахівцям отримати робочі місця та доступ до знань.

Презентація соціально-освітнього проекту відбудеться 13 квітня 2018 року на базі Харківської політехніки, після чого планують розпочати будівництво кампусу. Для цього організатори хочуть залучити державні кошти, а також інвестиції підприємств та місцевого бізнесу.

«Працюючи над проектом, ми хотіли створити умови, які надавали б талановитим IT-фахівцям, студентам, авторам стартапів та підприємцям повноцінний доступ до якісних знань і ресурсів. Така освітня база дасть розуміння про те, як потрібно розвивати свій бізнес в Україні. Крім того, це допоможе підтримувати високий рівень харківських фахівців, впроваджувати передові технології у промисловий сектор регіону і підприємництво», — говорять організатори.

Ініціатором створення кампусу є Харківська політехніка та проект UNIT.City

Нагадаємо, що МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) підписали Меморандум, який передбачає створення бізнес-інкубаторів на базі вишів.