На базі Дніпровського центру професійної освіти провели фінальний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії “Кухар”. Його учасниками стали 25 учнів профтехів, які попередньо перемогли у відбіркових турах.
Особливістю цьогорічного конкурсу було те, що до складу журі увійшли тільки представники роботодавців - шеф-кухарі та бренд-шефи місцевих ресторанів.
Спочатку учасникам запропонували теоретичний тур, де перевірялися їх знання, отримані під час навчання у закладах. Далі - у практичному турі - вони готували кілька страв - фаршироване куряче філе з гарніром, а також смажені в тісті яблука.
За результатами змагань призові місця розподілили у такий спосіб:
У межах конкурсу викладачі та майстри виробничого навчання, які супроводжували учасників з інших регіонів, взяли участь в майстер-класі з приготування стейків та соусів. Для них також провели низку тренінгів, під час розповідали, як зробити учнівське самоврядування більш сучасним, використовувати інтерактивне обладнання на заняттях, залучати учнів до активностей тощо.
Учасникам конкурсу також організували екскурсію фабрикою “АВК”, місцевими музеями та пам'ятними місцями.
Нагадаємо, що раніше в Україні визначили кращого сантехніка серед учнів профтехів.