A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Дніпрі визначили кращого столяра серед учнів ПТНЗ

Опубліковано 18 травня 2018 року о 16:46

У Дніпрі провели ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійної (професійно-технічної ) освіти з професії “Столяр будівельний”. У фіналі, який пройшов сьогодні, 18 травня 2018 року, змагались понад 20 учнів з усієї України.  Захід відбувся на базі ДПТНЗ “Дніпровське вище професійне училище будівництва”.

Попередньо учасники пройшли обласний етап змагань. У фіналі їм запропонували тести для визначення теоретичних знань з професії, а також практичне завдання - виготовити табурет.

До складу журі конкурсу увійшли представники бізнесу та підприємств, які оцінювали роботу за кількома показниками: організація робочого місця, чистота обробки дерева, якість розмітки, складання каркасу та загальний зовнішній вигляд. На виконання завдання учням було відведено 7 годин.

“Нині наші конкурсанти виготовляють табурет використовували ручні інструменти. Якщо тесляр зробить вручну правильно проніжки, ніжки, обробить царги, використовуючи у роботі клей, а не цвяхи, це доведе те, що він - фахівець вищого класу”, - розповів член журі Юрій Ричка.

За результатами оцінок журі переможцями стали:

І місце -  Олексія Примича, учень ДПТНЗ “Київське вище професійне училище деревообробки”;

ІІ місце – Максим Вагон, учень ДПТНЗ “Дніпровське  вище професійне училище будівництва”;

ІІІ місце – Михайло Ткачук , учень ДПТНЗ “Вище професійне художнє училища №5”.

Переможець конкурсу стане стипендіатом Президента України.

Нагадаємо, що у Херсоні відкрили одразу два НПЦ для підготовки малярів та столярів.