A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЧНУ оновили обладнання обсерваторії, яке дозволить проводити дистанційні дослідження

Опубліковано 30 травня 2018 року о 18:00

У Черкаському національному університеті ім.Б. Хмельницького презентували оновлену астрономічну обсерваторію. Її обладнали сучасним механізмом повороту купола, що дозволить дистанційно працювати з телескопом під час проведення досліджень. Також у виші планують розробити мобільний додаток для управління телескопом.

Для досягнення таких результатів фахівці попередньо відремонтували приміщення астрономічної лабораторії, виготовили монтувальну установку, придбали потужніший телескоп тощо. Нині обсерваторію доповнили механізмом автоматичного повороту купола.

“Телескоп для обсерваторії виготовили працівники Черкаського науково-виробничого комплексу “Фотоприлад”. На осучаснення обсерваторії наш виш виділив близько 20 тис гривень. Це був останній етап робіт, які спрямовані на автоматизацію усього комплексу”, - розповів директор ННІ інформаційних та освітніх технологій ЧНУ Юрій Ляшенко.

Зараз на базі комплексу проводитимуться дослідження астрономічних об’єктів методом візуального спостереження і фотографування. А вже найближчим часом планують екскурсії для школярів та вчителів.

Нагадаємо, що у БДПУ відкрили навчальну телестудію для підготовки студентів-журналістів