A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Чернівецькій області відкрили два навчально-практичних центри сільськогосподарського напряму та слюсарної справи

Опубліковано 12 січня 2021 року о 16:38


У Чернівецькій області на базі Глибоцького професійного ліцею відкрито одразу два навчально-практичних центри – «Буковинський центр аграрних технологій» та «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Там готуватимуть трактористів, машиністів екскаваторів, слюсарів із ремонту сільськогосподарських машин та автівок, плодоовочівників. 

За даними Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, на створення центрів було виділено 3 млн 380 тис. грн з державного бюджету. 

На базі центрів здійснюватиметься стажування робітників підприємств, курси підвищення кваліфікації викладачів та майстрів виробничого навчання. Оновлена матеріально-технічна база та сучасне обладнання закладу підвищує його престижність та попит серед випускників закладів загальної середньої освіти. 

«Ми маємо забезпечити вихованців ліцею найсучаснішим обладнанням та матеріально-технічною базою, щоб вони стали кваліфікованими фахівцями у своїй справі й отримували в майбутньому достойну заробітну плату вдома», – зазначив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. 

Загалом на базі ліцеїв, училищ та коледжів Буковини діють 8 навчально-практичних центрів професійного спрямування. Глибоцький ліцей є лідером з модернізації професій. 

Нагадаємо, наприкінці грудня на базі Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відкрили навчально-практичний центр відновлювальної енергетики.