A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Чернігові відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр, на облаштування якого витратили понад 2 млн гривень

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 12:29

У Чернігові відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ), де надаватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами, а також проводитимуть з ними корекційні заняття. Презентація першого в області ІРЦ відбулась 17 грудня 2018 року. Загалом у заклад інвестували понад 2 млн гривень.

На ремонт приміщення з місцевого бюджету виділили 1,5 млн гривень. Ще майже 100 тис гривень місцева влада надала для придбання сучасного комп’ютерного обладнання. За кошти державного бюджету - понад 700 тисяч гривень - для центру придбали мультимедійну техніку, сенсорні тренажери, нові зручні меблі, інтерактивне приладдя та комп’ютерний корекційний комплекс.

Сучасні дидактичні та корекційні засоби допоможуть фахівцям центру підвищити якість занять з дітьми.

“Інклюзивно-ресурсний центр розміщений у новому приміщенні. Для його відвідувачів облаштовані сучасні логопедичні кабінети та кабінет дефектолога, практичного психолога, зал лікувальної фізкультури, ресурсна кімната та сенсорна кімната для дітей з порушеннями зору”, - розповів керівник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Він також додав, що у центрі встановили систему відеоспостереження, яка дозволить батькам дистанційно спостерігати за заняттями дітей.

Нагадаємо, що раніше новий ІРЦ відкрили у Рівному.