A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Чернігові відкрили новий дитсадок для майже 300 дітей - він має сучасну протипожежну, вентиляційну та опалювальну системи

Опубліковано 03 вересня 2019 року о 12:26

У одному з мікрорайонів Чернігова завершили будівництво дитсадка “Дитяча академія”. Це перший за останні 25 років заклад освіти, який відкривають у місті. Загалом у нього інвестували 126 млн гривень, з яких 71 млн - кошти міського бюджету, 55 млн - державного.

У “Дитячій академії” є сучасна протипожежна та вентиляційна системи, автономне теплопостачання. У кімнатах, де проводитимуть час діти, встановили бактерицидні лампи, нові меблі та іграшки. Серед іншого у дитсадку - нові кухні, санвузли, музична та спортивна зали. Спальні кімнати оформили у м'якій кольоровій гамі, забезпечили новими ліжками, матрацами та постільною білизною.

“Садок розрахований на 280 місць, але з початку навчального року ми очікуємо поки що на 100 дітей. Стосовно працівників, то тут працюватиме 30 вихователів. Серед них - логопед, музичні керівники, інструктори з фізичної культури, практичний психолог та асистенти вихователів. Нині набрано усіх спеціалістів, але деякі з них ще проходять медогляд”, - розповіла керівниця закладу Тетяна Бочок.

Новий садок збудований за принципами ощадного використання ресурсів під час опалювального сезону. Для того, щоб адміністрація могла самостійно слідкувати за температурою у навчальних кімнатах, там встановили радіатори з регулюванням теплового режиму. В ігрових кімнатах передбачили підлоги з підігрівом, а в роздягальнях встановили “теплі шафи”, які допоможуть сушити дитячий одяг у сніжну або дощову погоду.

Для активного дозвілля у теплу пору року на території облаштували ігрові майданчики та локації для відпочинку.

Нагадаємо, що у Чернівцях інвестували понад 15 млн гривень у будівництво дитсадка.