A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Черкаському державному технологічному університеті відбулося вручення премій молодим науковцям

Опубліковано 23 травня 2022 року о 16:05


20 травня 2022 року у Черкаському державному технологічному університеті вшанували кращих молодих науковців регіону.

До нагородження долучилися начальник ОВА Ігор Табурець, голова обласної ради Анатолій Підгорний і начальник Управління освіти і науки ОВА Валерій Данилевський.

Премія молодих науковців Черкащини була заснована два роки тому. Першочергово відзначають ті дослідження, що мають прикладне значення та реалізацію в економіці області. Цьогоріч від 6 ЗВО надійшло 23 пропозиції. За результатом засідання Комісії визначено 10 номінантів: 8 молодих науковців і 2 колективи.

«Черкаська наукова школа відома не лише в Україні, а й за її межами. Результати досліджень науковців ЧДТУ впроваджені на підприємствах і в організаціях концерну «Укроборонпром», зокрема, у сфері захисту інформації В телекомунікаційних системах, розробки в галузі кіберрозвідки, протидії кіберзлочинності тощо. Тому я переконаний, що наукова діяльність принесе користь для збереження демократії України та європейського майбутнього з усіма цінностями, які ми розділяємо», – повідомив Ігор Табурець.

Анатолій Підгорний зазначив, що фундамент і основу для нових відповідей на виклики військового часу має забезпечити наукова спільнота. Премія молодих науковців – ще одне визнання роботи та досягнень вчених області.

У продовження заходу відбулося урочисте вручення нагород. Молоді науковці висловили сподівання, що 2022 рік стане переможним не тільки для України, української пісні та зброї, але й для української науки.

Нагадаємо, відбувся онлайн-захід щодо інноваційного і технологічного розвитку для здобуття перемоги та відновлення України.