A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ЧДТУ провели фестиваль з робототехніки, учасниками якого стали діти з понад 20 шкіл регіону

Опубліковано 11 квітня 2019 року о 14:07

На базі Черкаського державного технологічного університету провели робототехнічний форум “Робофест ЧДТУ - 2019”. У ньому взяли участь понад 70 представників з 22 шкіл регіону. Фінал конкурсу та визначення переможців відбулось у середу, 10 квітня 2019 року.

Так, учасники змагалися у конкурсі творчих ідей “Робототехінка очима школярів”, презентували свої доробки та технічні проекти. Крім того, для них влаштували перегони мобільних роботів, під час оцінювалася здатність машин якомога точніше їхати лінією.

Учасники фестивалю представили різноманітні вироби, що вирішували б суспільні чи побутові завдання. Наприклад, учні розробили робота-поліцейського, який за потреби виробляє звукові та світлові сигнали, автоматизовану вітрову електростанцію, що з максимальною користю використовує енергію вітру, установку для переробки побутового поліетилену тощо.

У межах фестивалю також відбулося відкриття інжинірингової лабораторії у ЧДТУ. Вона має стати центром дослідницької та проектної діяльності молоді, які надалі вони зможе інтегрувати в бізнес-стартап. Нині організатори визначили пріоритетні напрями роботи центру. Серед них - робототехніка та електроніка, космічні дослідження та технології, проекти у сфері ефективного природокористування, альтернативна енергетика, медичні технології та інші.

Черкаси стали п’ятим містом в Україні, де працюватиме центр такого формату. Нині такі діють у Києві, Житомирі, Рівному та Дніпрі.

Нагадаємо, що у ХНЕУ проходив фестиваль ROBOfirst.