A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У 4 регіонах країни проведуть змагання за junior-компетенціями WorldSkills Ukraine

Опубліковано 19 жовтня 2021 року о 18:22

Впродовж регіональних відборів WorldSkills Ukraine для школярів проведуть змагання за 6 компетенціями. Перевірити вміння та поборотися за участь у фіналі зможуть учні віком 12-16 років. Наразі проведення змагань за цими напрямами заплановані у Дніпропетровській, Харківській і Черкаській областях, а також у м. Києві.

Для того, щоб якомога більше школярів могли долучитися до конкурсу Міністерство освіти і науки сьогодні, 19 жовтня 2021 року, надіслало лист обласним управлінням освіти. 

Учасники зможуть позмагатися за такими компетенціями:

  • мобільна робототехніка;
  • мехатроніка;
  • мережне та системне адміністрування;
  • інтернет речей;
  • кібербезпека;
  • веб-розробка.

«Регіональні відбори WorldSkills Ukraine вже наближаються до екватору. Однак змагання за компетенціями, які адаптовані до участі школярів, розпочнуться у листопаді. Зі свого боку ми звертаємо увагу управлінців на тому, щоб вони інформували школи про можливість участі у конкурсі. Багато підлітків нині цікавляться STEM-освітою і WorldSkills Ukraine є чудовим майданчиком, щоб молодь розкривала свій талант, отримувала визнання і мотивацію вчитися краще», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

Інформацію про практичні завдання можна знайти на сайті WorldSkills Ukraine у розділі «Компетенції». 

Нагадаємо, що регіональні відбори WorldSkills Ukraine у Дніпропетровській та Запорізькій областях перенесено з жовтня на листопад.