A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У 25 українських вишах відкрито підприємницькі клуби – найкращим з них наразі став «Startup Club DNTU»

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 19:09

МОН відзначило найкращий підприємницький клуб у виші за підсумками сезону осінь-зима 2018 – ним став «Startup Club DNTU» Донецького національного технічного університету, який одним із перших почав працювати зі студентськими стартапами. Нагородження відбулося сьогодні, 18 грудня 2018 року, під час Демо-дня щодо можливостей розвитку стартапів в університетах.

Зокрема, «Startup Club DNTU» за рік організував 7 масштабних подій з підприємництва. Команда клубу також постійно брала участь в різноманітних тренінгах і конкурсах.

Переможець отримав фінансову нагороду в розмірі 10 тис грн на розвиток клубу.

«Це дуже важливо, що запроваджена нами ініціатива щодо започаткування підприємницьких клубах у вишах розвивається. Завдяки ній студенти вже на етапі навчання можуть впроваджувати власні ідеї. А випускаючись з університетів – мати власну справу або необхідний досвід, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці», – зазначив керівник експертної групи директорату інновацій та трансферу технологій МОН Віталій Чернюк.

Нагадуємо, що підприємницькі клуби у вишах – це спільна ініціатива МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP), яка стартувала у вересні.  

У цьому семестрі 25 університетів з 9 міст України вже приєдналися до неї та відкрили такі клуби у себе.

Стартап клуби розвивають підприємницьку культуру та поширюють стартап-рух серед молоді. Окрім того, це фізичні простори для роботи студентів над власними проектами.

Відрити у себе стартап клуб може будь-який виш. Для цього необхідно залишити заявку на сайті http://bit.ly/YEPClub