A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У 2023 році в Україні відбудеться учнівський чемпіонат світу з футболу та Всесвітня зимова гімназіада

Опубліковано 04 лютого 2022 року о 18:45


Сьогодні, 4 лютого 2022 року, за головуванням Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета відбулося перше засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення чемпіонату світу з футболу серед учнів і Всесвітньої гімназіади із зимових видів спорту. Спортивні змагання високого рівня для учнів ЗЗСО вперше відбудуться в Україні у 2023 році.

«Обговорили питання фінансування цих заходів. Україна отримала від Міжнародної федерації учнівського спорту преференції та знижку в розмірі 50% за право проведення змагань, тому маємо знайти можливість здійснити оплату та гідно представити збірні країни на міжнародному рівні», – зазначив Сергій Шкарлет. 

Комісія Міжнародної федерації учнівського спорту (ISF) проінспектувала наявні спортивні об’єкти в Україні та підтвердила готовність до проведення змагань міжнародного рівня.

Визначено, що з 3 по 10 липня 2023 року чемпіонат світу з футболу серед учнів відбудеться у Львові на базі Академії футболу, інфраструктура академії налічує 9 футбольних полів. У змаганнях візьмуть участь 48 команд із різних країн світу, загальна кількість гравців – 1200 школярів (хлопці та дівчата).

Для проведення Всесвітньої зимової Гімназіади з 27 лютого по 5 березня 2023 року обрано спортивні бази в Івано-Франківській області:

  • с. Поляниця (ТК «Буковель») – біатлон, гірськолижний спорт, лижні гонки, сноубординг, спортивне орієнтування (орієнтування на лижах), фристайл;
  • смт Ворохта – стрибки на лижах із трампліну;
  • м. Калуш – хокей із шайбою, фігурне катання на ковзанах;
  • м. Івано-Франківськ – кьорлінг.

Очікується, що за нагороди позмагаються 2000 учнів ЗЗСО з 50 країн світу.

«У попередніх змаганнях Всесвітньої літньої Гімназіади та Всесвітніх учнівських спортивних іграх U15 команда нашої країни виборола 70% всіх нагород, а за результатами командного заліку Україна посіла перше місце у світі», – повідомив Міністр.

Право на проведення змагань було надано Україні 16 вересня 2021 року Виконавчим комітетом ISF на клопотання Української федерації учнівського спорту.

Нагадаємо, визначено переможців IV зимової Гімназіади України з лижних гонок.