A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Т.в.о. Міністра відвідав одну зі шкіл у Кривому Розі

Опубліковано 25 вересня 2020 року о 16:38


Сьогодні т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під час робочої поїздки до Кривого Рогу взяв участь у нараді стосовно організації безпечного освітнього процесу в школах.

У нараді також взяли участь заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай, директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький, секретар міської ради Сергій Маляренко, директор департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Тетяна Кріпак, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міськради і виконкому Юрій Діхтяр, представники закладів загальної середньої освіти.

Окрім того, Сергій Шкарлет відвідав Криворізький навчально-виховний комплекс № 35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – багатопрофільний ліцей «Імпульс», де ознайомився із впровадженням Нової української школи та поспілкувався з учнями і вчителями 1-х та 3-х класів. Він вкотре відзначив високий рівень забезпечення реформи та звернув увагу на результати, яких вдалося досягти під час її впровадження. 

«Стосовно рекомендацій щодо забезпечення освітнього процесу в умовах Covid-19 – у школі дотримані всі вимоги по дистанції, забезпечено дезінфікуючими засобами, є розмежовані входи до класів, різний час початку навчання, і перерв, різний час харчування. Все відбувається відповідно до нормативів», – підкреслив т.в.о. Міністра.

Також Сергій Шкарлет поспілкувався з учнями 10-го класу, які проводили урок на свіжому повітрі.

Наразі м. Кривий Ріг знаходиться у зеленій зоні, навчання відбувається очно, лише 20 класів (вибірково по школах) перебувають на самоізоляції, застосовується режим дистанційного навчання. Діти не відірвані від освітнього процесу – вони навчаються, використовуючи різні платформи та засоби зв’язку.

Нагадаємо, після самоізоляції через контакт з хворим на Covid-19 учні не зобов’язані проходити тест і подавати до школи документи про стан здоров’я.