A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч із керівництвом Національної академії наук України

Опубліковано 12 серпня 2020 року о 20:33


Учора, 11 серпня 2020 р., т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч із керівництвом Національної академії наук України. Під час зустрічі обговорювалися актуальні проблеми підтримки подальшого розвитку академічної науки України. Зокрема, обговорювалися питання перспективних шляхів реформування академічної науки, удосконалення державної підтримки центрів колективного користування, можливості фінансування окремих наукових та науково-технічних програм, організації наукової експертизи підручників, оптимізації процедур ліцензування освітньої діяльності з підготовки докторів філософії та акредитації відповідних освітніх програм тощо.

Окрім того, представники Національної академії наук доповіли про основні результати пріоритетних наукових досліджень, зокрема в частині протидії коронавірусній хворобі.

Т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет запропонував Національній академії наук України активніше демонструвати результати своєї роботи, брати участь у розробленні проєктів науково-правових актів з питань наукової та науково-технічної діяльності, а також долучатися до обговорення ініціатив Міністерства освіти і науки України.

Національна академія наук запропонувала укласти оновлений Договір про співробітництво між НАН України та МОН, оскільки чинна редакція документа була затверджена у 2002 р.

«Наука повинна бути реальною силою суспільного прогресу, реальною продуктивною силою, ключовою інституцією знаннєвого суспільства. Академічна наука здатна генерувати результати, які забезпечать нашій державі провідне місце у світовій системі координат. Ми маємо підтримувати продуктивних вчених, які спроможні працювати у нових умовах. Окрім того, на нашу думку, Національна академія наук України має розробити чіткий та реалістичний план реформування, дати відповіді на запитання щодо підсилення своєї ролі у процесах подальшого розвитку держави. Дуже важлива думка авторитетних вчених з актуальних проблем формування та реалізації політики у сфері науки і освіти, і ми чекаємо на відповідні рекомендації», — зазначив Сергій Шкарлет.