A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет: «Ми розширюємо можливості для діючих санаторних шкіл у трансформації в інший тип закладу для надання якісних освітніх послуг»

Опубліковано 25 серпня 2020 року о 16:35


Т.в.о. Міністра освіти і науки України у складі делегації на чолі із Президентом України Володимиром Зеленським взяв участь у робочій поїздці до Миколаївської області. Учасники делегації відвідали Миколаївську загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів № 4, де навчаються та проходять реабілітацію діти, хворі на сколіоз.

У школі-інтернаті станом на кінець 2019-2020 навчального року здобували освіту 586 дітей (у тому числі 25 мають інвалідність). У закладі працюють 72 педагогічних працівники, а також медики і технічний персонал. Функціонують 18 гуртків – спортивні, краєзнавчі, художні, екологічні та ін.

Переважна більшість випускників успішно складають ЗНО та вступають до закладів вищої освіти, у тому числі медичного профілю.

Президент України Володимир Зеленський та члени делегації оглянули класи біології, хімії, фізики, математики, а також спортзал, басейн, кабінет лікувальної фізкультури.

Директор школи-інтернату Анжела Гуріна висловила побоювання, що заклад може зникнути, оскільки згідно із законом «Про повну загальну середню освіту» санаторні школи мають змінити свій тип на заклад загальної середньої освіти або «ліквідуватися». Президент України запевнив, що заклад не буде закритий.

 «В Україні функціонує 67 санаторних шкіл-інтернатів, переважна більшість із них забезпечені усім необхідним, мають потужні педагогічні колективи, а також хороший матеріально-технічний стан. Нині Міністерство освіти і науки України опрацьовує модель надання освітніх послуг дітям, які потребують лікування, в тому числі і довготривалого, бо здоров’я дітей – це не та тема, на якій можна економити та спекулювати», – зазначив т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет.