A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Тривають вебінари для українських вчених із питань використання платформи Web of Science

Опубліковано 21 березня 2022 року о 16:25


Протягом тижня компанія Clarivate проведе безплатні вебінари українською мовою, присвячені питанням наукометрії та бібліометрії, на яких розглядатимуться особливості публікації результатів наукової діяльності вчених у виданнях, що індексуються базою даних Web of Science, можливості використання Web of Science та інструментів платформи.

Вебінари проводить Ірина Тихонкова, консультантка з регіональних рішень компанії Clarivate. Зареєстровані учасники отримають електронні сертифікати про участь.

Програма вебінарів:

  • «Research Smarter: Прикладна наукометрія»

Дата та час: 22 березня 2022 року, 10:15–11:15.

Наукометрія та бібліометрія – терміни які впевнено увійшли в життя науковців і викликають діаметрально протилежні емоції: від захоплення та ідеалізації до стійкого несприйняття. На вебінарі буде розглянуто мету та завдання наукометрії, які дані та з яких джерел використовуються для аналізу, критерії їхньої якості, як розраховуються та для чого (не)можна використовувати: імпакт-фактор і його варіації, Journal Citation Indicator, квартиль, h-індекс, CNCI, beamplots. Буде розглянуто приклади застосування наукометричних показників, а також причини та наслідки. Обговорюватиметься використання даних для побудови дорожньої карти наукової діяльності вченого, установи, країни.

Реєстрація за посиланням.


  • «Research Smarter: Зважена оцінка видань»

Дата та час: 24 березня 2022 року, 10:15–11:15.

Зростання кількості наукових результатів, зміни в публікаційному ландшафті, спричинені поширенням відкритого доступу, вимоги до публікацій і активність хижацьких видань спонукають авторів бути уважними при виборі видання для публікації. На вебінарі учасники розглянуть процес відбору видань для індексування у Web of Science, з яких галузей знань, які критерії якості видання, які додаткові показники та метрики видання доступні в Journal Citation Reports, як знайти краще видання для публікації або перевірити чи дійсно запропоноване видання індексується базою даних.

Реєстрація за посиланням.