A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Тривають «Антарктичні уроки»: про теми наступних відео та круті наліпки з пінгвінами для Telegram

Опубліковано 16 червня 2020 року о 13:53

Продовжується трансляція «Антарктичних уроків» для школярів та дорослих. У наступних випусках ми дізнаємось про те, як Україна отримала станцію «Академік Вернадський», для чого досліджувати крижаний континент та як полярники працюють у Антарктиді. Про це розповіли у Міністерстві освіти і науки України сьогодні, 16 червня 2020 року.

Уроки й надалі транслюватимуться щосереди о 14:00 на YouTube МОН і FB-сторінках МОН та Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ).

Цієї середи, 17 червня, о 14:00 відбудеться показ четвертого антарктичного уроку «Як Україна отримала станцію “Академік Вернадський”?». У цьому відео очільник НАНЦ Євген Дикий розповість, як ми обійшли всіх бажаючих отримати цю станцію, про важливість довгострокових досліджень, переваги науковця на позиції посла та щасливий випадок, який змінив ситуацію на краще.

У наступні два тижні заплановано трансляцію таких уроків:

  • 24 червня, 14:00 – Як українські полярники працюють в Антарктиді?
  • 1 липня, 14:00 – Скільки країн і навіщо досліджують Антарктиду?

30 червня також планується сюрприз для наших глядачів – ми оприлюднимо тематичний пакунок з наліпками для Telegram. Основними героями стікерпаку будуть наші улюблені жителі Антарктиди – пінгвіни.

Нагадуємо також, що найуважніші глядачі зможуть отримати подарунки від НАНЦ. Так, до кожного уроку буде 3 запитання, відповіді на які звучатимуть у ролику. Для участі в конкурсі потрібно надіслати відповідь на всі запитання одним повідомленням у месенджер Фейсбук-сторінки Національного антарктичного наукового центру.

На перші 5 правильних повідомлень центр надішле у відповідь смайл у вигляді пінгвіна 🐧. Глядачі, які за час виходу «Антарктичних уроків» зберуть по 3 смайли, одержать унікальний набір наклейок із пінгвінами, створений спеціально для Національного антарктичного наукового центру. Наклейки будуть відправлені переможцям на вказане ними відділення Укрпошти або Нової пошти (за кошти відправника) після завершення всієї серії уроків (орієнтовно наприкінці червня).

Важливо, що в конкурсі враховуватимуть тільки відповіді, надіслані в месенджер Фейсбук-сторінки НАНЦ. Відповіді в коментарях під відео чи на інших сторінках не враховуються.