A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває впровадження інклюзивної освіти в громадах

Опубліковано 09 листопада 2020 року о 11:55


Відбувся вебінар «Організація інклюзивної освіти в громаді» за участю МОН, Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад та Швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти (DECIDE)», де головним спікером виступила Ольга Набоченко, державний експерт експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України.

У заході взяли участь освітні управлінці територіальних громад різних регіонів України, директори закладів освіти та представники інклюзивно-ресурсних центрів. У форматі діалогу обговорили основні питання, які турбують освітян щодо організації інклюзивної освіти на рівні громади, серед яких:

  • особливості організації інклюзивного навчання у закладі освіти та зарахування дітей з особливими освітніми потребами до них;
  • застосування принципу універсального дизайну;
  • введення посади асистента вчителя у закладі освіти та участь в освітньому процесі асистента дитини;
  • фінансування інклюзивної освіти;
  • індивідуальна програма розвитку дитини;
  • команда супроводу та окремі питання діяльності інклюзивно-ресурсного центру.

Зазначений вебінар є лише першим із серії вебінарів «Організація інклюзії в громаді». Надалі окрема увага буде приділена питанням упровадження інклюзивної освіти у садочках, школах та їх співпраці із інклюзивно-ресурсним центром.