A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває відбір кандидатів на навчання у вишах Словаччини на 2020/2021 академічний рік

Опубліковано 14 квітня 2020 року о 17:35

Українці можуть здобути освіту в закладах вищої освіти Словаччини - для цього є 2 стипендії для навчання на рівні бакалавра/магістра та 1 стипендія для навчання за докторантською програмою. Планується, що воно проходитиме у 2020/2021 навчальному році.

Термін подачі заявок – 30 травня 2020 року.

Умовою отримання стипендії є володіння словацькою мовою на необхідному рівні та прийняття на навчання за обраною програмою до публічного вишу в Словаччині.

Претенденти, які пройдуть конкурсний відбір, зможуть безкоштовно прослухати інтенсивний курс словацької мови та фахових предметів у Відділенні мовної та фахової підготовки Центру подальшої освіти Братиславського Університету ім. Коменського. Курс триватиме з 2 вересня 2020 року до 30 червня 2021 року. Докладна інформація про нього зібрана тут.

Кількість стипендій та напрями навчання зазначені у додатку №1.

Податися на отримання стипендії можна в режимі онлайн на сайті https://www.vladnestipendia.sk/en/, де розміщена вся необхідна інформація, зокрема, інструкція щодо заповнення заявки. Технічна підтримка надається за тел.: +421 907 551 404, e-mail: [email protected]

Важливо, що комісія Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки розглядатиме надіслані заявки відповідно до:

  • номінації МЗС України;
  • успішності впродовж усього періоду навчання в закладах загальної середньої чи вищої освіти;
  • обраної навчальної програми (спеціалізації).

Претенденти, які пройдуть відбір, після прибуття на навчання до Словацької Республіки повинні пред’явити до Міністерства освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки оригінали документів, надісланих електронною поштою.

Інформація про фінансові умови зазначена у додатку № 2.

Стипендії надаються Урядом Словацької Республіки.