A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває реєстрація на участь у щорічному симпозіумі Європейської хмари відкритої науки (EOSC)

Опубліковано 21 вересня 2022 року о 11:30


До 23 вересня 2022 року триває реєстрація на участь у щорічному симпозіумі Європейської хмари відкритої науки, який відбудеться 14-17 листопада 2022 року у місті Празі (Чеська Республіка).

Мета заходу – обговорити ключові досягнення та стратегічні виклики EOSC, а також визначити пріоритети та подальші дії на європейському, національному та інституційному рівнях для прискорення впровадження EOSC.

Планується, що у заході візьмуть участь політики, представники міністерств, наукових установ, закладів вищої освіти, дослідницьких інфраструктур та спільнот з усієї Європи та за її межами.

Довідково

В Україні з 2019 року впроваджено програму цифрових реформ, яку підтримує EU4Digital і пропонує низку заходів щодо просування ключових сфер цифрової економіки та суспільства відповідно до норм і практик ЄС. У межах цієї ініціативи ЄС підтримує зниження тарифів на роумінг, розвиток високошвидкісного широкосмугового зв’язку для стимулювання економіки та розширення електронних послуг, скоординованої кібербезпеки й гармонізації цифрових структур у суспільстві, в галузях від логістики до охорони здоров’я, підвищення кваліфікації та створення робочих місць у цифровій індустрії.

Докладніше за посиланням.

Нагадаємо, МОН провело захід на полях Саміту ООН з питань трансформації освіти.