A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває процес переведення на навчання за державним замовленням здобувачів окремих категорій

Опубліковано 24 лютого 2023 року о 19:15


24 лютого 2023 року за участю першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка було проведено нараду з керівниками ЗВО та ЗФПО усіх форм власності та сфер управління з метою реалізації другого етапу норм постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 р. № 1224 «Про затвердження Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб». 

Це вже другий етап переведення на навчання за державним замовленням дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, їхніх дітей, а також жителів особливо небезпечних територій, які зараховані до закладів фахової передвищої та вищої освіти до 2021 року включно. У 2022 році понад 21 тис. здобувачів освіти отримали дозвіл для переведення на навчання за державним замовленням.

У нараді взяли участь також представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства внутрішніх справ, Державного агентства з питань мистецтва та мистецької освіти, Державної служби якості освіти, ДП «Інфоресурс» та Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Керівників закладів фахової передвищої та вищої освіти було проінформовано про алгоритми дій та терміни надання інформації, що викладені у листі МОН від 23 лютого 2023 року № 1/2625-23.

Нагадуємо, Уряд схвалив план заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі на 2023 рік.