A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває прийом заявок на участь у конкурсі «Збереження нашого моря: нові шляхи зменшення забруднення моря в Чорному морі»

Опубліковано 15 червня 2021 року о 12:07


Для підвищення обізнаності та мотивацію молоді у країнах-членах Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) до дій проти зростаючого забруднення у Чорному морі оголошено регіональний конкурс есе для молоді «Збереження нашого моря: нові шляхи зменшення забруднення моря в Чорному морі».

Кінцевий термін подання заявки: 30 вересня 2021 року.

Есе можуть подавати учні старших класів віком від 15 до 18 років англійською або російською мовами (1000 слів – макс. 2000 слів, включаючи бібліографію) в режимі онлайн на електронну адресу: [email protected]

Роботу приймаються лише в одноосібному авторстві. Есе повинні подаватися у форматі PDF або MS Word (Doc / Docx). Файл має бути підписаним прізвищем та ім’ям автора. Тема листа: Essay Submission 2021_Name of author

Есе має стосуватися одного або кількох запитань:

  1. Як ви можете допомогти подолати проблеми із забрудненням в Чорноморському регіоні? Поділіться своїми ідеями та/або досвідом.
  2. Чому важливо проводити заходи для профілактики  забруднення на морі?
  3. Які ви бачите шляхи для  того щоб Чорне море було чисте?
  4. Ви коли-небудь брали участь у громадських чи молодіжних ініціатив зі збору морського сміття? Що мотивувало б вас до цього?

Важливі дати

  • 30 вересня 2021 року – кінцевий термін подання заявки;
  • 8 жовтня 2021 року – оголошення результатів попереднього скринінгу;
  • 30 жовтня 2021 року – оголошення остаточних результатів.

Нагороди

  • 1 - ше місце – 1000 Євро
  • 2 - ге місце – 500 Євро
  • 3 - тє місце – 300 Євро
  • з 4 - го до 10 - го  місця – сертифікат учасника

Також лауреат першого місця конкурсу буде запрошений на заключну конференцію проєкту навесні 2022 року.

Ініціатива є діяльністю в рамках проєкту «Пілотні інноваційні рішення для боротьби з морським сміттям у Чорному морі», що співфінансується Європейською Комісією за грантовим контрактом ENI / 2020 / 421-957, координованим ПЕРМІС ЧЕС в рамках в рамках Акції «Підтримка реалізації багатостороннього виміру Східного партнерства, Північного виміру та синергії Чорного моря».

Докладніше про конкурс в інформаційному бюлетені.

Довідково 

Постійний міжнародний секретаріат Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС ПЕРМІС)

ПЕРМІС ОЧЕС виконує секретарські обов'язки Організації "Чорноморського економічного співробітництва" (Організація ОЧЕС), повноцінної міжурядової регіональної організації, що сприяє економічному співробітництву між своїми 13 державами-членами з більш широкого Причорноморського регіону. Через двадцять вісім років після свого заснування в 1992 році, ОЧЕС сьогодні є найстарішою, найбільш репрезентативною, найбільш інклюзивною та зрілою в інституційному відношенні міжурядовою організацією в ширшому районі Чорного моря, що сприяє розвитку регіональної співпраці та економічному розвитку.  

Міжнародний центр досліджень Чорного моря (ICBSS)

ICBSS, пов'язаний орган Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), заснований у 1998 році як некомерційна організація, є дослідницьким та навчальним закладом, орієнтованим на широкий регіон Чорного моря. За допомогою різноманітного плану діяльності ICBSS має на меті покращити знання за допомогою досліджень та сприяти багатосторонньому співробітництву між державами-членами ОЧЕС, а також між регіональними та міжнародними партнерами.