A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває приймання заяв до закладів ФПО від випускників 11-х класів

Опубліковано 19 липня 2022 року о 11:10


14 липня завершився термін подання заяв випускниками 9-х класів для навчання за кошти державного бюджету у закладах фахової передвищої освіти та розпочалося приймання заяв до закладів ФПО від випускників 11-х класів.

«Станом на сьогодні, 19 липня 2022 року, на основі базової середньої освіти створено та активовано понад 74,7 тис. електронних кабінетів, а також подано майже 139 тис. електронних заяв. На основі повної загальної середньої освіти створено та активовано понад 82 тис. кабінетів, на базі фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра майже 17 тис.», - повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Нині до закладів ФПО від випускників 11-х класів надійшло 4069 електронних заяв. Такі вступники зможуть подати заяви на бюджет і контракт:

  • до 5 серпня (18:00) – для вступу за індивідуальною усною співбесідою, творчим конкурсом;
  • до 31 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ (ЗНО).

Вступники до закладів ФПО на основі 11-ти класів можуть скористатися сільським коефіцієнтом. Він доступний для зареєстрованих у селі осіб, які цьогоріч здобули повну загальну середню освіту в школі на території села.

29 липня розпочнеться приймання заяв до ЗВО від вступників на основі повної загальної середньої освіти або диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра.

Нагадаємо, Держсекретар МОН обговорив із керівництвом EUSA та FISU розширення можливостей для українського студентського спорту.