A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває обласний етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Опубліковано 11 січня 2022 року о 11:27


До 1 лютого 2022 року триває обласний етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Переможці візьмуть участь у підсумковому етапі, який відбудеться в обласних центрах і Києві 26 лютого 2022 року.

Учні 3-4 класів закладів загальної середньої освіти працюватимуть над завданнями одну годину, 5-8 класів – дві години, учні 9-11 класів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, а також студенти ЗВО – три.

У березні зашифровані конкурсні роботи перевірятиме журі, до якого увійдуть представники всіх регіонів країни. Нагородження переможців конкурсу відбудеться в травні. Переможцям, які посядуть перші місця, буде призначено стипендію Президента України.

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, а також піднесення престижу української мови серед молоді. Детальніше про Міжнародний конкурс імені Петра Яцика тут.

Організаторами є Міністерство освіти і науки, МБФ «Ліга українських меценатів», Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».