A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Триває конкурсний відбір до «Школи жіночого лідерства в цифрову епоху»

Опубліковано 26 травня 2022 року о 16:20


До 31 травня 2022 року триває прийом заявок на участь у програмі «Школа жіночого лідерства в цифрову епоху» для студенток, випускниць і молодих фахівчинь.

Після успішного випуску зимової Школи, що проходила в лютому 2022 року у Ніцці (Франція), Європейська академія лідерства Huawei оголосила наступну програму. Цьогоріч літня Школа для жінок проходитиме 17-22 липня у Празі (Чехія).

«Наперекір викликам воєнного часу, освітяни та науковці продовжують активно працювати, наближаючи перемогу України та захищаючи весь цивілізований світ від російської агресії. Засади міжнародного партнерства створюють ширші можливості для навчання та подальшого працевлаштування української молоді. Безбар’єрність глобального освітнього простору дозволяє отримувати людям із різних куточків планети нові знання та навички, що сприяє розвитку людського капіталу сучасного світу. Значна увага приділяється питанню гендерної рівності, зокрема й рівності можливостей отримання навичок із лідерського зростання для студенток. Багаторічний досвід проведення міжнародних Літніх шкіл із лідерства у США та ЄС свідчить про ефективність таких програм і спонукає до їх розвитку», – зазначив Перший заступник Міністра Андрій Вітренко.

Мова програми – англійська. Реєстрацію відкрито на сайті Європейської академії лідерства.

Незалежне журі відбере 29 учасниць для безоплатної стипендіальної програми, що складається з майстер-класів, командних проєктів, активного навчання та культурного досвіду.

У програмі візьмуть участь представниці кожної з 27 держав-членів ЄС, одна учасниця від країн Західних Балкан і одна учасниця з України. Претендентки з українським громадянством можуть жити в Україні чи тимчасово перебувати в інших країнах.

Дізнатися більше:

Довідково

Програма «Школа жіночого лідерства в цифрову епоху» (School for Female Leadership in the Digital Age) створює світ, у якому жінки можуть не лише брати участь у цифровій трансформації, а й бути лідерками змін. 

Метою Huawei та програми «Школа лідерства в цифрову епоху» є визнання потенціалу жінок, проактивна підтримка та розширення можливостей, що дозволяє їм бути лідерками технологічної революції.

Цьогоріч у конкурсному відборі зимової програми «Школа лідерства в цифрову епоху» взяли участь понад 2500 студенток і молодих спеціалісток з усієї Європи.

Нагадаємо, Мала академії наук України та Центр науки «Коперник» у Варшаві підписали меморандум про співпрацю.