A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Тріумф українських учнів на чемпіонаті світу з пляжного волейболу

Опубліковано 24 травня 2023 року о 08:50


Українці Микола Трофимчук з Рівненського ліцею №25 і Богдан Романишин з Рівненського ліцею №28 стали чемпіонами світу з пляжного волейболу серед учнів! Змагання відбувалися в ізраїльському місті Бат-Ям з 16 до 23 травня.

Хлопці виступали у категорії U15 і в кожному з матчів чемпіонату  були на голову вищими за своїх суперників. У фіналі вони розгромили Естонію - 21:7 і 21:11.

«Ми надзвичайно щасливі, що виграли цей чемпіонат світу. Не можна сказати, що ця перемога далася легко, адже у кожному поєдинку були дійсно гідні суперники. Свої золоті нагороди присвячуємо Збройним Силам України, які захищають нашу країну, і завдяки яким ми маємо змогу представляти нашу державу на спортивних аренах», - сказав щасливий чемпіон Микола Трофимчук.

Павло Савітюк, тренер чемпіонів: «Дякуємо усім тим, хто допоміг нам сюди приїхати і взяти участь у цьому чемпіонаті світу. Саме завдяки їм вдалося здобути цю перемогу. Ми змогли продемонструвати усі свої вміння, зосередитися і крок за кроком іти до своїх золотих нагород. Хлопці зробили усе, щоб піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу».

Ще одну медаль - бронзову - вибороли для України Маргарита Вапняр та Уляна Ковальчук, дівчата з містечка Деражня Хмельницької області! У поєдинку за третє місце вони перемогли одноліток з Казахстану.

Дівчата кажуть, усвідомлювали, що мають прославити нашу Державу:

«Насамперед, для цієї медалі ми сумлінно і довго працювали. Трохи хвилювалися, але у нас була велика група підтримки, яка додавала сил. Ми розуміли, що нам треба перемогти для України. Адже у нас йде війна і ми маємо прославити нашу Державу. Слава Україні!».

У категорії U18 учениці Деражнянського ліцею №1 зупинилися за крок до медалі. Софія Щуцька та Катерина Біляк у боротьбі за «бронзу» поступилися мексиканкам.

«Діти сьогодні проявили величезний характер. Моєму щастю немає меж, - зізналася тренера жіночої команди Юзефа Славінська. - Ми вперше змагалися на міжнародному рівні, а дівчата молодшої вікової категорії - взагалі вперше були закордоном. Слава Україні! Слава ЗСУ!».

Ще одні представники України на чемпіонаті світу - кияни Дмитро Козій і Тимофій Твердохліб - стали десятими у категорії U18.

«Право представляти Україну на чемпіонаті світу наші спортсмени виборювали, змагаючись у фіналі V Літній Гімназіаді України. Там була дуже жорстка і конкурентна боротьба, - розповів голова Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Вадим Стеценко. - Рівень всеукраїнських змагань серед учнів щороку зростає, збільшується кількість навчальних закладів, які беруть в них участь. Тож маємо такий блискучий результат і на чемпіонаті світу. Вітаю усіх причетних з таким тріумфом українського шкільного спорту!».