A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Три заклади професійно-технічної освіти Полтавщини стали учасниками програми EU4Skills

Опубліковано 04 серпня 2021 року о 09:45


3 серпня 2021 року Український Фонд соціальних інвестицій, державні заклади освіти «Професійно-технічне училище № 44 м. Миргорода»«Вище професійне училище №7 м. Кременчук»«Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського» та Полтавська обласна державна адміністрація підписали меморандуми задля модернізації інфраструктури в цих закладах освіти. Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW. 

«Як свідчить досвід ЄС, професійно-технічна освіта це можливість для молодих людей повністю реалізувати власний потенціал. Тому ми впевнені, що участь трьох закладів освіти Полтавської області у програмі EU4Skills сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для потреб ринку праці, а також стане поштовхом для розвитку та підвищення престижу закладів не лише в регіоні, а й в Україні загалом», ― прокоментував Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне. 

Відповідно до підписаного меморандуму в Професійно-технічному училищі № 44 м. Миргорода планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 950 тис. євро. За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії закладу за професіями «Авторемонтник» та «Електромеханік з ремонту та обслуговування електронної медичної апаратури». 

У Вищому професійному училищі №7 м. Кременчука планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1 млн євро. За ці кошти буде оновлено верстатний парк токарної та фрезерної майстерень, а також верстатів з числового програмного керування. Крім того, буде оновлено матеріально-технічне забезпечення кабінету-лабораторії операторів верстатів із програмним керуванням, а також верстатників широкого профілю. 

Згідно з підписаним документом у Решетилівському професійному аграрному ліцеї імені І.Г. Боровенського планується закупівля сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 800 тис. євро для навчання студентів за професією «Майстер з експлуатації, ремонту та обслуговування сільськогосподарської техніки». 

«Професії, для підготовки за якими буде оновлено обладнання, є затребуваними на українському ринку праці. Тож від реалізації проєкту очікуємо позитивний вплив не тільки на якість освітньої підготовки учнів, а й задоволення потреб реального сектору економіки України. Вже найближчим часом очікується підписання таких меморандумів із закладами та регіональною владою решти областей, що беруть участь у пілоті Програми», ― зазначив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук. 

«Майже 3 мільйони євро для модернізації інфраструктури трьох навчальних закладів Полтавської області це вагомий внесок у розвиток професійно-технічної освіти регіону. Завдяки допомозі Європейського Союзу ми оновимо матеріально-технічне забезпечення закладів, облаштуємо нові лабораторії, закупимо нове обладнання. Переконаний, що це лише початок позитивних зрушень», ― додав голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. 

Довідково.

Проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення й модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту – створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку KfW Проєкт реалізує Міністерство освіти і науки України та Український Фонд соціальних інвестицій.

Остаточний відбір закладів профтехосвіти, які беруть участь у проєкті, був здійснений на основі проведеного Українським Фондом соціальних інвестицій технічного обстеження закладів, рівня впливу інвестицій на їх діяльність, а також на основі їх поточних потреб.

Нагадаємо, що раніше було підписано Меморандум щодо надання 800 тис євро на модернізацію Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти