A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Три вчителі України стали лауреатами Global Teacher Award 2021

Опубліковано 10 вересня 2021 року о 13:50


Учитель інформатики Олександр Жук, який працює з дітьми з порушеннями слуху в Запорізькій школі-інтернаті «Джерело», вчителька початкових класів Балабинського навчально-вихового комплексу «Школа І-III ступенів – гімназія «Престиж» Запорізької області Тетяна Дуцик та викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею Ганна Бут стали лауреатами Global Teacher Award 2021.

Global Teacher Award – міжнародна нагорода від Aks Education Awards, яку присуджують за видатні здобутки у вчителюванні. Щоб стати лауреатом або лауреаткою, треба продемонструвати значні внесок у розвиток учнівства та вплив на спільноту.

«Завжди говорив і не втомлююсь повторювати, що в Україні – найкращі вчителі та найталановитіші педагоги! Сьогодні вони мають можливість гучно заявити про себе на весь світ. І блискуче це роблять. Досягнення та високий рівень майстерності наших вчителів справедливо визнані міжнародною освітянською спільнотою, і з чим я вітаю нашу країну», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Ці талановиті вчителі змогли відстояти свої педагогічні досягнення на світовому рівні серед 110 країн та увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Олександр Жук у 2018 році став найкращим вчителем України за версією Global Teacher Prize Ukraine та потрапив до престижного рейтингу ТОП-30 до 30 років.

У 2019-му його відзначили серед ТОП-10 новаторів, які змінюють Україну та світ. Цього ж року він отримав почесний титул одного з 50 найкращих вчителів світової «Нобелівки для педагогів» – Global Teacher Prize.

Тетяна Дуцик – лауреатка обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Вчитель інклюзивного класу».

Ганна Бут – викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею. Вона є засновницею волонтерського руху «Свічадо».

Церемонія нагородження відбудеться в прямому ефірі на Youtube-каналі та Facebook-стоінці Aks Education Awards 10 жовтня. 

Нагадаємо, Уряд збільшив премії переможцям і лауреатам конкурсу «Учитель року».