A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Три сумські школи отримають понад 1 млн євро на термомодернізацію від ЄС

Опубліковано 07 травня 2019 року о 17:40

У Сумах триває європейський проект з енергоефективності будівель, в межах якого три міські школи отримають кошти на енергомодернізацію. Загальна вартість проекту становить понад 1,6 млн євро. З них більш як 1 млн євро - грантові кошти Європейського Союзу, решта - місцевого бюджету.

Для реалізації проекту було обрано школи №7, №9 та № 20. Наразі партнери працюють над визначенням плану, за яким проходитимуть роботи. Однак вже зараз передбачається, що в школах утеплять фасади, оновлять систему вентиляції, утеплять покрівлі, замінять вікна та двері тощо.

Завершити проект планують протягом 2020 року.

Оновлення приміщень зробить перебування учнів і персоналу в школах комфортнішим. Крім того, енергомодернізація дозволить скоротити споживання ресурсів для опалення та відповідно кошти на утримання закладів, а також  знизити кількість викидів шкідливих речовин.

Важливо, що одним з напрямів проекту є популяризація екологічних стандартів. Так, команда проекту організовує навчання у кожній з трьох шкіл щодо дбайливого ставлення до довкілля. Для цього у закладах створені промо-бригади, які у цікавій ігровій формі поширюють інформацію про основні правила енергозбереження, енергоефективність, ощадливе використання природних ресурсів.

Довідково.

Проект “Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми” реалізується в межах Угоди мерів - європейської ініціативи, яка спонукає місцеві, регіональні та національні органи влади співпрацювати для досягнення кліматичних та енергетичних цілей ЄС.

Нині Угода мерів стала наймасштабнішою ініціативою у сфері клімату та енергії, об’єднавши майже 7 755 міст-підписантів із населенням понад 250 млн людей.

Нагадаємо, що Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки отримає підтримку для енергомодернізації в межах спільного проекту з МОН.