A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Третій етап сертифікації вчителів 2021 продовжено до 26 листопада

Опубліковано 12 листопада 2021 року о 17:55


Державна служба якості освіти України продовжила проведення третього етапу пілотної сертифікації педагогічних працівників 2021 – вивчення практичного досвіду роботи – до 26 листопада.

Відповідне рішення ухвалено у зв’язку з тривалими осінніми канікулами та припиненням освітнього процесу в окремих закладах освіти, вчителі яких беруть участь у сертифікації.

Як відомо, до третього етапу сертифікації допущено 1171 учителя, що успішно пройшли другий етап – самооцінювання власної педагогічної майстерності. Оцінювання практичного досвіду роботи педагогів відбувається через комунікаційні онлайн-платформи за 15-ма професійними компетентностями, що визначені професійним стандартом «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають доплату 20% до заробітної плати. Також успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником та є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Крім того, вчителі, що успішно проходять сертифікацію, беруть участь як експерти у проведенні інституційного аудиту закладів освіти та залучаються до процедур сертифікації педагогічних працівників.

Довідково.

Сертифікація педагогічних працівників − це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Мета сертифікації − виявити і заохотити вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Протягом 2019-2020 років сертифікацію успішно пройшли 1607 учителів початкових класів.

Нагадаємо, третій етап пілотної сертифікації вчителів початкових класів 2021 – вивчення практичного досвіду роботи педагогів – стартував 20 вересня.