A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Тернопільські школи готують до очного навчання учнів початкових класів

Опубліковано 15 липня 2022 року о 13:20


Нині у Тернополі перевіряють заклади освіти на готовність до початку нового навчального року. Режим офлайн-навчання можливий лише у разі дотримання усіх заходів безпеки, зокрема функціонування повноцінних укриттів. Для їхнього ремонту виділили з бюджету міста 24,5 млн грн. Про це повідомив під час брифінгу міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Усі навчальні заклади обстежені. Визначено, де необхідно зробити додаткові ремонтні роботи для того, щоб школи повністю були готові приймати школярів та працівників. Тож батькам здавати кошти не потрібно. Після ремонту спеціальна комісія ще раз перевірить, наскільки заклади готові до навчального процесу. Хочемо, щоб діти мали можливість із 1 вересня піти у школу», – повідомив міський голова Тернополя.

Учнів початкових класів (з 1 до 4 класу) у Тернополі планують навчати в режимі офлайн, окрім тих дітей, чиї батьки з цим не згодні. У такому разі школярів можна перевести на домашнє навчання. Для цього необхідно написати заяву на ім’я директора школи про те, що батьки бажають, аби їхня дитина навчалася вдома.

«В усіх інших класах буде змішана форма навчання: і в класах, і онлайн. Це залежатиме від того, скільки дітей буде одночасно перебувати в школі, щоб їх усіх могло вмістити сховище в цьому закладі», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

У Тернопільській області вже перевірили 60 % навчальних закладів. З них 55 % відповідають вимогам, а інші 5 % ще мають зауваження, які повинні допрацювати, повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, у межах спільної ініціативи ЮНІСЕФ та Міністерства освіти і науки України передано150 ноутбуків закладам профтехосвіти Житомирщини.