A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сучасний кампус для ІТ-освіти з'явиться на Закарпатті

Опубліковано 11 червня 2022 року о 21:05


Сьогодні, 11 червня 2022 року, Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко провів зустріч із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою, ректором УжНУ Володимиром Смоланкою та президентом Малої академії наук України Станіславом Довгим.

Під час зустрічі обговорювали питання інтеграції в позашкілля області принципово нового напряму — ІТ-освіти. Зокрема стратегію, яку розробляє ОВА та УжНУ спільно із Закарпатським ІТ-кластером.

Наразі розглядають можливість побудови нового сучасного кампусу за європейськими стандартами на базі університету.

«Це принципово нове рішення, що направлене на виховання та навчання обдарованої молоді Закарпаття, яка бачить своє майбутнє в ІТ, за принципами максимальної доступності до сучасних технологій. Зараз розглядаємо європейський досвід у цьому напрямі та активізуємо роботу з партнерами», — зазначив Віктор Микита.

Перший заступник Міністра зауважив, що інноваційні проєкти для навчання та позашкільної роботи підтримуватимуться МОН, адже вони сприяють всебічному розвитку дітей та допомагають визначитися з майбутньою професією.

«Зараз технологічна та ІТ-індустрія залишається однією з небагатьох галузей, що має можливість працювати майже на повну потужність та здатна підтримувати економіку України», — сказав Андрій Вітренко.