A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сучасні лабораторії, знання та підтримка бізнесу - 3 українські виші долучилися до проекту Erasmus+ та створили нові можливості для молодих дослідників

Опубліковано 20 лютого 2019 року о 17:40

Мережа інноваційних лабораторій, нові навчальні дисципліни та залучення бізнесу до розвитку студентських стартапів - у Бельгії підбили підсумки 3-річного проекту, до якого були залучені 7 країн, зокрема, Україна. Він мав назву “Створення мережі та інфраструктури підтримки молодіжного інноваційного підприємництва на платформі FabLab” та проходив у межах програми ЄС Еразмус+.

До проекту також були долучені представники Білорусі, Великобританії, Португалії, Іспанії, Франції та Бельгії.

Участь нашої країни дозволила створити на базі 3 українських вишів FabLab - інноваційні лабораторії, де студенти та молоді науковці можуть працювати над стартапами і дослідженнями. Вони відкриті у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця, НТУ “Київський політехнічний інститут” та Тернопільському  національному технічному університеті ім. І. Пулюя. 

Важливо, що окремим компонентом проекту було залучення до роботи FabLab представників бізнесу. Це дасть підтримку та можливості для розвитку створених в лабораторіях молодіжних проектів.

Водночас для розширення теоретичних знань студентів щодо інноваційного підприємництва було розроблено 5 нових дисциплін. Вони базуються на відповідному європейському досвіді. Нові дисципліни вже стали частиною навчання, допомагаючи розвивати інженерні навички, креативність, підприємницьке мислення тощо.

Нагадаємо, що в ЛНУ відкрили новітню ІТ-лабораторію.