A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сучасні лабораторії для навчання учнів та стажування фахівців-практиків - на Львівщині відкрили НПЦ токарної справи

Опубліковано 26 листопада 2018 року о 16:53

У Новояворівському вищому професійному училищі відкрили навчально-практичний центр токарної справи, у якому учні профільних професій здобуватимуть теоретичні та практичні знання, а фахівці місцевих підприємств зможуть пройти стажування. Облаштування центру тривало майже 3 місяці.

Попередньо у закладі провели ремонт токарної майстерні, а також замінили вікна на енергозберігаючі. У навчально-практичному центрі планують проводити й теоретичні заняття - для цього придбали нові навчально-інформаційні стенди та матеріали з кваліфікаційними характеристиками.

Для організації уроків токарної справи центр наповнили сучасними металообробними верстатами - електричним інструментом, свердлильним станком, ріжучим, заточним  та вимірювальним інструментами тощо. Важливо, що в лабораторіях передбачили належні умови для безпеки учнів під час токарних робіт.

Загалом у центр інвестували майже 3 млн гривень, з них 2,5 млн гривень - кошти державного бюджету, решта - кошти навчального закладу та обласного бюджету.

Нагадаємо, що раніше НПЦ для електромонтажників відкрили на Луганщині.