A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Новітня техніка, локація для майстер-класів та роботи над стартапами: в ЛНУ відкрили новітню ІТ-лабораторію

Опубліковано 19 лютого 2019 року о 17:18

На факультеті електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету ім. І.Франка створили сучасну ІТ-лабораторію, де студенти зможуть працювати над інноваційними проектами та проходити додаткове навчання. Це підвищить рівень їхньої практичної підготовки і допоможе вже під час навчання опанувати особливості фаху.

Лабораторію обладнали 15 робочими станціями та потужним сервером для проведення обчислень, опрацювання великих масивів даних. Використовуючи ці ресурси, студенти зможуть працювати над власними або командними проектами. Крім того, лабораторія станет платформою для лекцій та майстер-класів, спікерами на яких будуть ІТ-експерти.

“Облаштування лабораторії проходило з урахуванням вимог потенційних роботодавців. Вони, зокрема, будуть долучатися до навчального процесу та спільних наукових досліджень на базі лабораторії. Разом з компаніями ми працюємо над тим, щоб підготовка студентів була не тільки на професійному рівні, але і світоглядно широкою. Людина не має бути не обмеженою вузькими рамками вузької професії”, - зазначив ректор ЛНУ ім. І. Франка Володимир Мельник.

Відкриття навчального простору пройшло в межах співпраці вишу з компанією Infopulse Lviv та Lviv IT-Cluster.

Нагадаємо, що в СНУ відкрили майстерню FabLab.