A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Створено Організаційний комітет з організації та відзначення на державному рівні 360-річчя від дня заснування Львівського університету

Опубліковано 10 березня 2021 року о 16:07


Сьогодні, 10 березня, Уряд ухвалив розпорядження щодо утворення Організаційного  комітету з організації та відзначення на державному рівні 360-річчя від дня заснування Львівського національного університету імені Івана Франка.

Львівський університет – один з найдавніших закладів вищої освіти  в Європі – заснований 20 січня 1661 року привілеєм польського короля Яна Казимира. Диплом надавав єзуїтській колегії у Львові «гідність академії і титул університету» з правом викладання всіх тогочасних дисциплін, присудження вчених ступенів бакалавра, ліценціата, магістра і доктора.

Сьогодні Львівський університет є одним із найпрестижніших закладів вищої освіти не лише України, а й Центрально-Східної Європи.

На дев’ятнадцяти факультетах і в трьох коледжах університету навчаються понад 20 тисяч студентів, понад 650 аспірантів та докторантів. У Львівському університеті здобувають освіту іноземні студенти та аспіранти з понад 30 країн світу. Освітній процес у Львівському національному університеті імені Івана Франка забезпечують понад 2 тисячі науково-педагогічних працівників та понад 200 наукових працівників Науково-дослідної частини. Для забезпечення належного функціонування факультетів і структурних підрозділів університету залучено понад 2 тисячі особи адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу.

Львівський національний університет імені Івана Франка славиться й науковими об’єктами, що становлять національне надбання України, а саме – відділом рукописних, стародрукованих та рідкісних книг наукової бібліотеки університету, науково-дослідним комплексом апаратури для вивчення штучних небесних тіл ближнього космосу астрономічної обсерваторії університету, найстарішим в Україні Гербарієм (заснований 1783 року), ботанічним садом, науковими фондами та музейною експозицією зоологічного музею, колекцією культур мікроорганізмів-продуцентів антибіотиків.