A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Створення індивідуальних програм розвитку дітей, безкоштовні консультації та заняття: на Хмельниччині відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 14 червня 2019 року о 11:27

На Хмельниччині, у м. Славута, відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр. У ньому складатимуть індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами, сприятимуть їхній комфортній адаптації у колективах, а також надаватимуть консультації батькам. Послуги фахівців центру є безкоштовними.

Приміщення поділили на окремі зони, де діти зможуть, застосовуючи тренажери, займатися лікувальною фізкультурою, працювати з корекційним обладнанням та іграшками. Крім цього, заклад прикрасили різнокольоровими малюнками, а навчальні кабінети наповнили новими меблями.

Наразі у центрі працює практичний психолог, вчитель-дефектолог та вчитель-логопед. Вони складатимуть програми для навчання дітей в інклюзивних класах, відслідковуватимуть поступ дітей і, у разі потреби, коригуватимуть їх. Фахівці також надаватимуть рекомендації батькам, як створити найбільш сприятливі умови для успішного розвитку їхніх дітей.

Передбачається, що навчання в інклюзивно-ресурсному центрі проходитимуть діти віком від 2 до 18 років.

Нагадаємо, що раніше новий інклюзивно-ресурсний центр створили на Одещині.