A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студентка ПНПУ перемогла в Національному відборі Всесвітнього конкурсу китайської мови

Опубліковано 16 травня 2018 року о 16:50

Студентка Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Ушинського Єлизавета Рубан посіла перше місце на Всеукраїнському етапі Міжнародного конкурсу “Міст китайської мови”. Загалом за перемогу змагалися 15 студентів з усієї України.

Єлизавета Рубан - слухачка курсів китайської мови Освітньо-культурного центру “Інститут Конфуція”, який працює на базі вишу. Завдяки здобутому результату вона представлятиме Україну на Всесвітньому конкурсі китайської мови. Учасниками змагання стануть студенти більш як 60 країн.

Друге місце Всеукраїнського етапу олімпіади посіли студентка ХНУ ім. Каразіна Карина Аракелова та студентка ПНПУ ім. Ушинського Анна Чернєва. Третю сходинку розділили Данило Жидков (КНЛУ) та Маргарита Берсуцька (ПНПУ ім. Ушинського).

“Нині в “Інституті Конфуція” при ПНПУ навчається понад 2 тис студентів. Для них ми організували підготовку за двома рівнями - бакалаврським і магістрським. Виш готує професійних перекладачів та викладачів китайської. Восени ми плануємо відкрити культурний центр нашого університету вже у Китаї, поглиблюючи у такий спосіб співпрацю з нашими закордонними партнерами”, - розповів ректор ПНПУ ім. К. Ушинського Олексій Чебикін.

Нагадаємо, що команда ЛНУ увійшла до двадцятки кращих на Міжнародній олімпіаді з програмування, де змагалися 140 команд з усього світу