A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти ЗНУ освоять нові методики викладання німецької у співпраці з Goethe-Institut

Опубліковано 21 березня 2018 року о 17:10

Студенти факультету іноземної мови Запорізького національного університету навчатимуться за міжнародною освітньою програмою “Вчимося навчати німецької”. Це стало можливим завдяки Угоді про співпрацю, яку днями підписали представники ЗНУ та Goethe-Institut.

Нова освітня програма буде корисною студентам, які планують займатися викладацькою діяльністю або вчителюванням. Крім того, 8 викладачів факультету вже пройшли навчання на базі онлайн-платформи Goethe-Institut. Це дозволить їм викладати німецьку на більш високому рівні, а також навчити студентів новим методикам викладання німецької мови як іноземної.

“Символічно, що новий важливий етап співпраці із вишем розпочинається в офіційно проголошений рік німецької мови в Україні. До речі, у Німеччині 2018 рік оголошено роком української мови”, - зазначила керівник мовного відділу Goethe-Institut Сузанне Бекер.

Нині у виші реалізують концепцію вивчення іноземних мов. Серед її напрямів - запровадження нових методик вивчення предмету та іноземної мови на нефілологічних факультетах. Приміром, студенти-філологи розпочали співпрацю з юридичним факультетом щодо укладання двомовного словника правничих термінів, вихід якого планується вже найближчим часом.