A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти з дев’яти вишів України доводили знання японської у ДНУ

Опубліковано 25 жовтня 2018 року о 18:20

На базі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара пройшов Всеукраїнський конкурс промов японською мовою, учасниками якого стали 20 студентів з 8 українських вишів.

За умовами змагань, студенти презентувати п’ятихвилинні промови. Серед найбільш популярних тем - соціальні проблеми, суспільні течії, особисті переживання та людські взаємини загалом. Наприклад, “Емоційний інтелект”, “Скасування системи оцінювання у школі”, “Розподіл ролей між людьми та машинами”, “Тікаючи від старості” тощо.

Однією з умов конкурсу було те, щоб учасники висловлювали винятково власні погляди, не зловживаючи цитуванням інших. Далі компетентне журі оцінювало доповіді за змістом, виразністю, оригінальністю презентації, зрозумілістю та коректністю. На сумарний бал також впливав рівень володіння мовою під час живого спілкування, адже після виголошення промов студенти мали відповісти на два запитання від носіїв мови.

За результатами виступів перемогу здобули:

І місце - Поліна Фурманова (Київський національний університет ім. Т. Шевченка);

ІІ місце - Ольга Падалка (Київський національний університет ім. Т. Шевченка);

ІІІ місце - Тамара Горобей (Київський національний лінгвістичний університет).

Нагороду від суддів отримала й студентка Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Поліна Головко, а приз симпатій журі – студентка кафедри порівняльної філології східних та англомовних країн ДНУ ім. О.Гончара Ксенія Сорокопуд.

Паралельно зі змаганням промовців у дніпровському університеті працювала виставка “Україна та Японія: Зустрічі” – фотороботи Ольги Хоменко та Хіроші Танаки, які поглянули на країну одне одного через об’єктив фотокамери.

Нагадаємо, що інженери міжнародної ІТ-компанії проведуть тренінги із сучасних технологій для студентів та викладачів ХНЕУ.