A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти та викладачі ЧДТУ створили тактильний посібник, який допоможе дітям з порушеннями зору вивчати довколишній світ

Опубліковано 24 січня 2019 року о 18:52

Студенти та викладачі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету розробили тактильний посібник - об’ємний макет природного середовища з елементами ландшафту. Нині його передали одній із спеціалізованих шкіл міста, де навчаються діти з порушеннями зору.

Розробники відтворили мости та тунелі, вулкани, дерева, острови, зрізи ґрунту тощо.

“Ми розробили комплексний макет, у якому поєднали багато елементів. Наприклад, тунель відтворили, щоб діти розуміли, що можна не просто по дорозі пересуватися, а й під землею. Крім того, дітям складно пояснити, як, наприклад, перейти через воду, - для цього ми створили на макеті мости. Усе це має полегшити роботу учителів і дати можливість дітям з особливими освітніми потребами, цікавіше вивчати довколишній світ”, - зазначив викладач ЧДТУ Олександр Луговський.

Над тактильним посібником студенти працювали більше півроку. У роботі використовували пінопласт, картон, поролон, а також метал для зображення мостів. Нині вони шукають інвесторів для створення нових макетів, які дозволять дітям тактильно вивчати побутові конструкції, рослин та тварин.

Нагадаємо, що викладачі ПНУ ім. В. Стефаника презентували дитячу книгу з фінансової грамотності.