A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти та ректори українських ЗВО обговорили з Президентом України бачення майбутнього вітчизняної освіти

Опубліковано 19 травня 2022 року о 22:35


Сьогодні, 19 травня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет долучився до онлайн-зустрічі Президента України Володимира Зеленського зі студентами та ректорами українських закладів вищої освіти. Студенти із Дніпра, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Маріуполя, Львова, Донецька, Одеси, Харкова, Чернігова та Києва поставили Главі держави свої запитання. Діалог щодо стану освіти і науки та бачення шляхів їхньої відбудови тривав майже три години. 

Президент повідомив, що відбудована Україна буде новітньою і технологічною. Це стосується й напряму освіти. 

«Ми з вами разом будуватимемо міцну країну. Це не тільки про будівлі – це про те, які ми є, яких дітей ви виховуватимете і яку освіту вони здобуватимуть у таких прекрасних університетах. І як вони будуть ставитися до нашої держави», – наголосив Глава держави. 

Володимир Зеленський сказав, що освітня інфраструктура буде повністю відновлена і в нашій країні з'являться надсучасні університети. Глава держави запевнив, що після деокупації українських територій студенти й викладачі зможуть повернутися до своїх рідних освітніх закладів. 

«Погоджуюся зі словами Президента, що нам потрібно не просто відбудувати, а створити нову Україну. Саме тому функціонує Національна рада з відновлення України, в якій із 23 робочих груп є робоча група з відновлення освіти і науки», - зазначив Сергій Шкарлет. 

Міністр повідомив, що у зв‘язку з тим, що майже 1,8 тис. закладів пошкоджені, а з них майже 200 повністю зруйновані, наразі проводиться аудит збитків та формується програма відновлення кожного дитячого садочка, школи, профтеху, коледжу та університету. 

«Разом із потужною молоддю, яка є драйвером усіх процесів, ми точно впораємося. Студенти – це наше майбутнє. Майбутнє сильної, незалежної, європейської держави Україна», - наголосив Сергій Шкарлет. 

Нагадаємо, у МОН обговорюють питання щодо додаткової можливості вступу випускників із тимчасово окупованих територій до українських ЗВО.