A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти СумДУ реалізували проект із протидії булінгу серед місцевих школярів

Опубліковано 11 квітня 2019 року о 17:26

Студенти-волонтери Сумського державного університету створили урок-тренінг “Булінгу – НІ”. Він має допомогти учням зрозуміти поведінку булера та розповісти, як захистити себе у випадках знущання. Протягом місяця студенти відвідували міські та обласні школи, де проводили уроки-тренінги. Загалом їх прослухали більш як 200 дітей віком від 10 до 15 років.

Під час тренінгів школярам розповідали про зміст такого поняття як “булінг”, вчили виявляти булера у колективі та аналізували його вчинки. У формі інтерактивної гри діти дізналися, чому люди стають жертвами булінгу та яке покарання може чекати на правопорушника в школі.

Після перегляду тематичних мультфільмів та виконання вправ учасники аналізували, чому важливо не залишатися осторонь проблеми та діяти, якщо стаєш свідком булінгу. Волонтери також пояснили до кого звертатися за допомогою та як можна вирішити ситуацію самостійно.

Насамкінець школярі отримали домашнє завдання "Добре серце", метою якого було заохотити дітей робити добрі справи для однокласників протягом тижня.

Нагадаємо, що студенти та викладачі Львівського університету біотехнологій реалізували громадський проект вартістю у півмільйона гривень.