A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студент ХНУ переміг у французькому конкурсі дослідницьких проектів

Опубліковано 15 березня 2018 року о 11:50

Студент фізико-технічного факультету Харківського національного університету Олександр Бурлаєнко переміг у французькому конкурсі студентських проектів, представивши доповідь щодо ядерної фізики. Завдяки цьому влітку разом з двома іншими переможцями він відвідає Linear Accelerator Laboratory (Лабораторія лінійних прискорювачів, Франція) та CERN - провідні організації у сфері ядерних досліджень та енергетики.

Пріоритетними напрямами конкурсних робіт були ядерна фізика, прискорювальні технології, експериментальні платформи, фізика високих енергій тощо. Конкурс проходив у два етапи, де перший передбачав відбір проектів за описом. Другий проходив на базі Французького інституту (м. Київ) у форматі конференції з учасниками. Загалом у фінальних змаганнях виступили 12 дослідників (аспіранти, бакалаври та магістри).

До складу фахового журі увійшли представники КНУ ім. Т. Шевченка, Linear Accelerator Laboratory та CERN. Організаторами конкурсу стали Посольство Франції в Україні та інші організації.