A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Статус кандидата на вступ до ЄС є стимулом для реалізації якісних перетворень і вагомих досягнень у сфері освіти та науки – Сергій Шкарлет

Опубліковано 24 червня 2022 року о 14:50


Отримання Україною статусу кандидата на членство у Європейському Союзі є потужним політичним сигналом зі сторони держав ЄС щодо визнання України членом європейської сім’ї.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі прокоментував рішення ЄС, а також подякував освітянам і науковцям за їхній внесок.

«Цьому також сприяли здобутки українських дослідників і освітян, які активно рухали освіту та науку України до європейських стандартів. Для сфери освіти та науки статус кандидата є стимулом для реалізації якісних перетворень і вагомих досягнень. Українці – це європейська родина, яка спільними зусиллями досягатиме нових цілей. Вдячний кожному освітянину та науковцю країни за особистий і професійний внесок, а також колегам із країн ЄС за підтримку!», – зазначив Сергій Шкарлет.

Варто підкреслити, що стан секторальної інтеграції освіти та науки України є високим, це відмічають колеги з Єврокомісії. Зокрема, йдеться про участь у програмах ЄС (Еразмус+, Горизонт тощо).

Крім того, статус кандидата дає змогу отримувати довгострокові кредити від ЄС і допомогу у вигляді грантів на освіту, культуру, охорону здоров’я тощо. Формати та напрями такої допомоги визначатимуться під час двосторонніх перемовин.

Нагадаємо, Україна вперше взяла участь в засіданні Європейської полярної ради з досліджень Арктики та Антарктики.