A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Стартували заключні етапи учнівських олімпіад з 26 предметів, де візьмуть участь близько 2,5 тис школярів

Опубліковано 26 березня 2018 року о 18:30

Стартували заключні етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад, які традиційно проводить Міністерство освіти і науки України у березні та квітні кожного року. Урочисте відкриття відбулось 25 березня 2018 року на базі регіональних навчальних закладів.

У Полтаві розпочалася олімпіада з хімії. Там змагатимуться понад 150 школярів. Серед них - учні 8-11 класів з 25 регіонів України. На учасників чекає 3 тури змагань, де перевірятимуть вміння розв'язувати задачі та проводити практичні досліди. Оцінювати роботи будуть 50 членів фахового журі - наукові співробітники Інституту органічної хімії НАНУ, викладачі та студенти вишів, аспіранти, вчителі.

В Тернополі стартував ІV етап Всеукраїнської олімпіади з географії, у якій візьмуть участь 147 учасників. До складу журі увійшли 52 наукових та педагогічних працівники, які перевірятимуть школярів у 2 конкурсні етапи.

Крім того на Хмельниччині розпочалась олімпіада з трудового навчання (технологій), де змагатимуться за першість 87 школярів з усієї України. Для визначення переможців проведуть творчі тури та оцінюватимуть комплексні роботи щодо різних видів праці. Також журі перевірить знання безпечної поведінки на виробництві.

Боротися за перемогу в олімпіаді з фізики, яка проходить у Сумах, будуть 163 учні у складі 26 команд. Вони виконуватимуть теоретичні та практичні завдання, які будуть оцінювати 53 члени журі. Для учасників вже провели інструктаж щодо виконання завдань, а також розказали про проведення демонстраційного туру.

Олімпіади з іноземних мов - англійської, іспанської, німецької та французької - проведуть у Харкові та Львові. Загалом у них візьмуть участь понад 400 учнів.

Організатори кожної з олімпіад обіцяють провести для учасників цікаві екскурсії містами, влаштувати майстер-класи та семінари. Крім того, школярі зможуть познайомитися з однолітками під час тематичних заходів.

Учнівські змагання з цих предметів триватимуть до кінця березня, після чого визначать переможців та проведуть урочисте нагородження.

Вже провели олімпіади з інформаційних технологій, математики, екології та правознавства. Далі мають стартувати заключні тури олімпіад з мовних предметів та літератури, астрономії, інформатики тощо. Остаточні результати цих змагань оголосять у середині квітня.