A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Стартап СумНАУ щодо одноразового еко-посуду отримав півмільйона гривень на розвиток проекту

Опубліковано 10 грудня 2018 року о 16:48

Команда Сумського національного аграрного університету отримала півмільйона гривень на розвиток стартапу FoodBIOPack та поїздку до Німеччини для його презентації інвесторам. Це стало можливим завдяки перемозі проекту одразу в двох конкурсах у грудні цього року.

Зокрема, стартап СумНАУ став одним з кращих серед 20 наукових проектів у змаганнях «Elephant Hackathon», отримавши грант у розмірі 500 тис грн від фонду підтримки науки в Україні Elephant Fund.

Під час проведення конкурсу відбувався брейн-шторм ідей на тему вирішення проблем в галузі біотехнологій, сільського господарства, водних ресурсів, скорочення викидів вуглекислого газу та ефективної енергетики.

Ще одну перемогу проект FoodBIOPack виборов у конкурсі «StartUp прорив», який проводився у Львові українським бізнес акселератором та інкубатором Tech StartUp School. Команда розробників отримала можливість поїхати на саміт стартапів у Німеччину влітку 2019-го.

Нагадуємо, що FoodBIOPack став фіналістом Всеукраїнського фестивалю інновацій 2018, який Міністерство освіти і науки України проводило у травні цього року. Розробники проекту пропонують інноваційну концепцію виготовлення одноразового еко-посуду та упаковки, що є безпечними для довкілля і розкладаються за кілька місяців, перетворюючись на добриво. У майбутньому стартап може допомогти вирішити світову проблему пластикового забруднення та істотно поліпшити стан довкілля. 

Раніше проект також здобув першість у номінації «Технології для сталого розвитку» в міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup.