A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Стартап команди ВНАУ здобув “бронзу” на Міжнародному молодіжному конкурсі у Вірменії

Опубліковано 14 листопада 2018 року о 15:56

Стартап-проект студентів та викладачів Вінницького національного аграрного університету посів третє місце на Міжнародному молодіжному конкурсі “Startup-проект”. Українці запропонували нову технологію вирощування культур, яка допоможе збільшити їх врожайність без втрати якості плодів. Фінал конкурсу відбувся сьогодні, 14 листопада 2018 року, у Єревані (Вірменія).

Проект представників вінницького вишу “Автоматизована гідроферма з можливістю віддаленого керування” (GET ECO) пропонує покрокову модель створення автономної і роботизованої ферми. Для вирощування культур там використовуватимуть метод гідропоніки, який дозволяє замінити ґрунт на поживний субстрат (розчин), що містить необхідні мікроелементи, ферменти, органічні і мінеральні речовини.  Усе це пришвидшить ріст та розвиток рослин удвічі, але водночас збільшить їх врожайність на 50-60%. Важливо, що отримані плоди будуть екологічно якісними.

Стартап також впроваджує у виробництво роботизовану руку-маніпулятор, удосконаленням якої нині займаються науковці ВНАУ. Загалом над проектом працювали 8 дослідників - троє викладачів та п'ятеро студентів.

Конкурс стартапів проходив у межах проекту “Вищі навчальні заклади для молодіжного підприємництва” за програмою ЄС Erasmus+. На конкурсі було представлено 87 робіт від представників України, Вірменії, Латвії, Казахстану, Молдови, Білорусії та Грузії. Учасники презентували бізнес-ідеї, спрямовані на розвиток підприємництва та креативного мислення, навичок бізнес-моделювання, бізнес-проектування тощо.

Нагадаємо, що студент черкаського коледжу взяв участь у розробці безкоштовного мобільного додатка, який допомагає слідкувати за розкладом занять онлайн.