A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Sсience&Business Startup Hackathon»: 7 інноваційних проєктів впроваджуватимуть свої рішення

Опубліковано 05 липня 2022 року о 11:45


2 липня 2022 року завершився інтенсивний шестиденний Science&Business Startup Hackathon від Міністерства освіти і науки України та Українського фонду стартапів.

«В умовах воєнного стану важливо продовжувати інноваційну діяльність, оперативно реагувати на нові виклики, щоб стати надійним фронтом, який працює на відновлення та розвиток України. Наше завдання, наперекір сучасним викликам, спрямовувати зусилля для стимулювання розвитку інноваційної економіки та підприємництва в Україні, а також пошуку інноваційних рішень економічного та соціального спрямування», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

За результатами хакатону науковці та стартапники отримали можливість опрацювати свої ідеї за участю найкращих міжнародних та українських експертів, а саме: пройти індивідуальне менторство, прослухати курс лекцій, узяти участь у воркшопах, представити свої проєкти та позмагатись за цінні призи від партнерів заходу.

На хакатон було подано понад 100 заявок від представників університетів, наукових установ, студентів, а також середнього та малого бізнесу. Професійними експертами, було відібрано 7 команд, деякі з них доповнилися новими учасниками під час заходу.

За результатами хакатону стартапники отримали призи від партнерів заходу:

  • Amazon Web Services – 10.000$ кредитів AWS для розвитку свого інноваційного проєкту для усіх 7 команд;
  • Demium – мініпрограма для проєктів «Мері Поппінс», «ClinCaseQuest» та ще одного проєкту, який обирає команда і передбачає: 
  1. роботу із зовнішніми менторами, 5 годин на кожен стартап;
  2. доступ до навчальних матеріалів для стартапу;
  3. фасттрек зустрічі з інвесторами та венчурним фондом.
  • SkillUp – менторська консультація з бізнесу/маркетингу/менеджменту (на вибір) від засновника або топменеджера SkillUP та/або консультація від виконавчого директора, головного маркетолога, головного проєктного менеджера, методистів IT-напрямів, із досвідом на позиції 5+ років у кожного для компаній «Мері Поппінс», «Небесний їжак» та «ClinCaseQuest».

Трансляція доступна за посиланням.

Довідково

Sсience&Business – серія заходів від Фонду розвитку інновацій (Українського фонду стартапів) та Міністерства освіти і науки України, що проводяться задля поєднання наукового та інноваційного потенціалу науковців, стартаперів, компаній, експертів, інвесторів, медіа, пошуку інноваційних ідей та рішень, підвищення обізнаності з питань бізнесу, маркетингу, продажу, інвестицій та інновацій.

Нагадаємо, оголошено конкурси Національної академії наук України у 2022 році.